در علم اقتصاد، سرمایه گذاری به معنای تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارایی مختلف، به امید به دست آوردن منابع با ارزشتر در آینده است. سرمایه گذاری میتواند به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام شود. از انواع سرمایه گذاری میتوان به خرید و فروش سهام شرکتها، اوراق درآمد ثابت، مسکن، زمین، طلا، خودرو، ارزهای خارجی و … اشاره کرد.
چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟
همه ما به طور پیوسته در حال تلاش و کوشش هستیم تا بتوانیم به اهدافی که در نظر داریم دست یافته و رفاه بیشتری برای خود و عزیزانمان فراهم کنیم. مثلا ممکن است در پی خرید خانه یا ماشین داشته باشیم؛ یا بخواهیم برای تامین آینده تحصیلی و شغلی فرزندانمان، مبالغی را به روشهای مختلف سرمایه گذاری کنیم؛ یا قصد خرید لوازم خانگی بهتری را داشته باشیم. یا …
نخستین و مهمترین گام برای دستیابی به این اهداف کوچک و بزرگ، داشتن یک منبع درآمدی مناسب است که بتواند سرمایه مورد نیاز را برای ما ایجاد کند. اما آیا صرفا وجود سرمایه اولیه کفایت میکند؟ آیا میتوان بدون داشتن یک برنامه درست و هدفمند، به اهداف مالی خود در آینده رسید؟
برای پاسخ به این سوال، بهتر است نگاهی کوتاه و تحلیلی به بازدهی کلاسهای دارایی مختلف در بازه زمانی پنج ساله منتهی به پایان خرداد ماه ۱۴۰۲ داشته باشیم تا شناخت و دید کلی نسبت به تفاوت سرمایهگذاری در داراییهای مختلف پیدا کنیم.