سرمایه گذاری امن و بدون استرس

۳۱۳۱۳۰۶۸۷۰

Search
Close this search box.

اخبار تاثیرگذار بورس یکشنبه ۲۲ مهر

موجودی بالای مس عامل فشار بر قیمت
فهرست

پیش بینی موسسه HFI از میزان صادرات نفت ایران در ماه های آتی

کاهش صادرات از میانگین ۲ میلیون بشکه در روز به ۱.۶ میلیون بشکه در روز

ایران نزدیک به ۲ میلیون بشکه در روز صادرات دارد. صادرات نفتکش قابل رویت حدود ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون بشکه در روز است، در حالی که صادرات از طریق ناوگان سایه حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز است.

از نیمه دوم سال ۲۰۲۲، دولت بایدن چشم خود را بر صادرات نفت خام ایران بسته است. این امر در کاهش سریع ذخایر شناور ایران قابل‌توجه بود.با از بین رفتن ذخایر شناور و بازگشت صادرات نفت خام به حدود ۲ میلیون بشکه در روز (حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از اوج قبلی)، احتمال کاهش صادرات نفت خام ایران در آینده چقدر است؟

موسسه HFI  معتقد است صادرات نفت خام ایران در ماه های آینده کاهش خواهد یافت و از میانگین ۲ میلیون بشکه در روز به ۱.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. از لحاظ تانکرهای قابل رویت، این بدان معناست که صادرات نفت خام ایران به حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

پیش بینی موسسه HFI از میزان صادرات نفت ایران

کاهش شاخص احساسات مصرف کنندگان آمریکا در ماه اکتبر

برآوردهای اولیه نشان می دهد شاخص تمایل مصرف کننده دانشگاه میشیگان برای ایالات متحده از ۶۸.۱ در ماه سپتامبر به ۶۳ در اکتبر ۲۰۲۳ کاهش یافت که کمترین میزان در پنج ماه گذشته بود و کمتر از برآوردهای اولیه بازار ۶۷.۲ بوده است.

شاخص شرایط اقتصادی فعلی از ۶۸.۱ در ماه قبل به پایین ترین سطح پنج ماهه ۶۳ کاهش یافت و انتظارات آینده مصرف کنندگان از ۶۶ به ۶۰.۷ کاهش یافت که پایین ترین رقم در ۵ ماه اخیر است.

انتظارات تورمی سال آینده از ۳.۲ درصد در ماه اول به ۳.۸ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان از می ۲۰۲۳ بود و چشم انداز پنج ساله از ۲.۸ درصد به ۳ درصد افزایش یافت همچنین ارزیابی‌های مالی شخصی حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است، که عمدتاً به دلیل افزایش قابل توجه نگرانی‌ها در مورد تورم است. بطور خلاصه شرایط تجاری مورد انتظار برای  یک ساله آینده حدود ۱۹ درصد کاهش یافته است.

 منبع: دانشگاه میشیگان

کاهش شاخص احساسات مصرف کنندگان آمریکا در ماه اکتبر

خروج سرمایه از بازار سهام آسیا

سرمایه‌گذاران بیش از ۱۶ میلیارد دلار از سهام بازارهای آسیا و به غیر از چین را از ابتدای سپتامبر فروخته‌اند و خروج سرمایه در هند و شرکت‌های تکنولوژی تایوان و کره جنوبی شدت بیشتری داشته است‌.نگرانی‌های ژئوپلیتیک از جنگ حماس، سیاست انقباضی فدرال رزرو، کاهش رشد اقتصادی چین و افزایش قیمت نفت از دلایل خروج سرمایه می‌باشد.

خروج سرمایه از بازار سهام آسیا

نگاهی به بازار جهانی روی

قیمت روی بورس فلزات لندن با کاهش قیمت به طور متوسط،  ۲,۴۴۴ دلار در هر تن معامله شد.طی هفته گذشته، موجودی انبار شمش روی در ۷ مرکز مهم معاملات در چین به عدد ۱۰۰,۵۰۰ تن رسید که با افزایش ۸ هزار تنی نسبت به هفته قبل تر رو به رو بوده و نشان از ضعف نسبی تقاضا در این کشور دارد.میزان ذخایر روی LME در لندن نیز با کاهش حدودا ۲۰۲۵ تنی، به حدود ۸۷ هزار تن رسید که نشان از تقویت محسوس تقاضا دارد.

گروه مطالعات جهانی سرب و روی(ILZSG) طی آخرین پیش بینی خود، احتمال مازاد عرضه ۲۴۸ هزار تنی روی در سطح جهان در سال ۲۰۲۳ را داده است. این موسسه پیش بینی می کند تولید سال ۲۰۲۳ به ۱۳.۸۴ میلیون تن برسد و تقاضا در محدوده ۱۳.۵۹ میلیون تن باشد. در چین و در سال ۲۰۲۲ شاهد کاهش ۱۲ درصدی تولید ورق های گالوانیزه( یکی از مهم ترین موارد مصرف روی) بودیم که طی سال ۲۰۲۳ شاهد افزایش ۱۲ درصدی و بازگشت به میانگین هستیم. البته وضعیت بازار املاک چین چندان جالب نبوده و انتظار ادامه بحران در این بخش، قطعا در تقاضای روی تاثیر خواهد گذاشت.

موجودی بالای مس عامل فشار بر قیمت

ذخایر مس در بورس فلزات لندن به بالاترین سطح در نزدیک به دو سال گذشته رسید و پس از سالها محدودیت عرضه، فشار را از خریداران خارج کرد.ذخایر برای ششمین روز افزایش یافت و به ۱۸۱۱۵۰ تن رسید که افزایش سه برابری از جولای را افزایش داد. این در شرایطی رخ می دهد که چشم انداز بدتر تقاضا در بخش های سنتی مانند ساخت و ساز و افزایش شدید تولید وجود دارد که قرار است بازار را به مازاد قابل توجهی در سال آینده سوق دهد.

همچنین به گفته چهار منبع آگاه، بزرگترین خریداران مس چین انتظار دارند در سال آینده برای فلز کودلکو پرمیوم حدود ۹۰ دلار به ازای هر تن بپردازند که ۳۶ درصد کمتر از میزانی است که امسال می پردازند.

موجودی بالای مس عامل فشار بر قیمت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *