پیش بینی ها از عملکرد فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره چیست؟
شاخص دلار در روز دوشنبه به کمترین میزان خود در بیش از دو ماه گذشته رسید، علت این امر را میتوان در این جست و جو کرد که سرمایه گذاران بر این باورند که فدرال رزرو آمریکا چرخه افزایش نرخ بهره خود را تکمیل کرده است و به دنبال زمانی است که روند نرخ بهره را کاهشی کند.
شاخص دلار پس از افت نزدیک به 2 درصدی در هفته گذشته که بزرگترین افت هفتگی از اواسط ژوئیه را به خود اختصاص داد، به پایین ترین سطح 103.37 رسید که ضعیف ترین سطح از اول سپتامبر است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بازارها اکنون در تلاش هستند تا پیش بینی کنند فدرال رزرو چه زمانی ممکن است شروع به کاهش نرخ کند و در حال حاضر با احتمال بیش از 50 درصد کاهش حداقل 25 واحد پایه تا ماه مه را گمانه زنی میکنند.
جوزف ترویسانی، تحلیلگر ارشد FXStreet گفت : ” بازار، هم بدهی، هم سهام و هم ارز متقاعد شده اند که فدرال رزرو افزایش نرخ ها را به پایان رسانده است، اما فدرال رزرو مایل به گفتن این موضوع نیست. همه ما این را می دانیم، قبلاً این را دیده ایم، قبلاً آن را شنیده ایم.”
اظهارات اخیر برخی از مقامات فدرال رزرو احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره را در صورت نیاز به تغییر در داده های اقتصادی رد نکرده است. چرا که روز دوشنبه، توماس بارکین، رئیس فدرال رزرو ریچموند، گفت که تورم احتمالا سرسخت باقی می ماند و بانک مرکزی را مجبور می کند که نرخ های بهره را برای مدت طولانی تر از آنچه سرمایه گذاران در حال حاضر پیش بینی می کنند، نگه دارد.
بازار نفت و اثرات گمانه زنی های کاهش نرخ بهره بر آن
قیمت نفت در معاملات آسیایی روز سهشنبه روندی کاهشی داشت، چرا که پیش بینی ها در مورد تصمیمات فدرال رزرو و گمانهزنیها در مورد کاهش تولید توسط تامینکنندگان اصلی، سرمایه گذاران را محتاط کرد.
معاملات آتی نفت برنت با 0.2 درصد کاهش به 82.13 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 0.1 درصد کاهش به 77.77 دلار در هر بشکه رسید.
قیمت نفت خام در سه جلسه گذشته پس از سقوط به پایینترین سطح چهار ماهه در هفته گذشته، 5 دلار در هر بشکه افزایش یافت. فشار بر قیمت ها عمدتاً از یک رشته داده های ضعیف اقتصادی از سراسر جهان ناشی می شود که نگرانی ها را در مورد کند شدن تقاضا افزایش داده است.
اما کاهش قیمت نفت این گمانهزنی را برانگیخت که سازمان کشورهای صادرکننده نفت در نشست 26 نوامبر تولید خود را کاهش خواهد داد. گزارشهای رسانهها همچنین حاکی از آن است که برخی از اعضای گروه تولیدکننده بهویژه روسیه و عربستان سعودی که در حال بررسی تمدید عرضه فعلی خود هستند، تا سال 2024 محدود شود.
به گفته تحلیلگران هر گونه کاهش تولید بیشتر توسط این دو احتمالاً باعث کاهش عرضه و حمایت قیمتها تا سال 2024 میشود. شایان ذکر است که کاهش تولید عربستان و روسیه در اوایل سال جاری یکی از نقاط اصلی حمایت از قیمت نفت بود. هم چنین تضعیف دلار که به پایینترین حد 2 و نیم ماهه خود سقوط کرد یک نقطه حمایتی اصلی برای نفت و سایر کالاهای قیمتگذاری شده به دلار بود.
کاهش ۱۱ درصدی شاخص قیمت تولیدکننده آلمان
جدیدترین آمارهای رسمی نشان می دهد قیمتهای تولیدکننده در آلمان در اکتبر 2023 11.0 درصد کاهش یافت که مطابق با پیشبینیهای بازار و پس از افت 14.7 درصدی سپتامبر بوده است.
این برای چهارمین متوالی است که این شاخص با کاهش روبرو شده است. قیمت انرژی 27.9 درصد کاهش یافته و قیمت برق با افت 36.2 درصدی روبرو شده است.
قیمت کالاهای واسطه ای 4.6 درصد، فلزات (-11.7 درصد)، کود و نیتروژن (-45.5 درصد) و چوب (-17.9 درصد) کاهش یافته است.در مقابل، هزینه کالاهای غیر بادوام 3.9٪، افزایش یافته که شامل غذا (3.7٪)، میوه و سبزیجات (16.0٪) و گوشت (10.4٪) بوده است.
همچنین قیمت کالاهای مصرفی بادوام با افزایش 4.2 درصدی روبرو شده که ناشی از مبلمان (4.8 درصد) بوده است.در حالی که قیمت کالاهای سرمایه ای 4.4 درصد، عمدتا ماشین آلات (5.4 درصد) و وسایل نقلیه موتوری (3.9 درصد) افزایش یافت.
بدون احتساب انرژی، قیمت تولیدکننده 0.2 درصد رشد کرد. قیمتهای تولیدکننده ماهانه 0.1 درصد کاهش یافت .