سرمایه گذاری امن و بدون استرس

۳۱۳۱۳۰۶۸۷۰

Search
Close this search box.

اخبار ۲۸ آبان ۱۴۰۲

محدودیت کانال پاناما شکاف قیمت ال ان جی بین آسیا و اروپا را افزایش داد
فهرست

محدودیت کانال پاناما شکاف قیمت ال ان جی بین آسیا و اروپا را افزایش داد

محدودیت های حمل و نقل از طریق کانال پاناما به دلیل خشکسالی، حمل و نقل LNG ایالات متحده به آسیا را گران تر کرده و شکاف بین قیمت  LNGآسیا و اروپا را افزایش داده است.

طبق گزارش بلومبرگ، پرمیوم قیمت برای تحویل گاز آسیایی به اروپا برای تابستان 2024 از اکتبر دو برابر افزایش یافته است شایان ذکر است که پرمیوم قیمتی برای تحویل در زمستان 2024 نیز به دلیل محدودیت های مربوط به خشکسالی افزایش یافته است.

طبق گزارش رویترز، در اوایل ماه جاری، مقامات کانال پاناما گفتند که به دلیل خشکسالی شدید، تعداد کشتی های عبوری را کاهش خواهند داد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ماه گذشته گزارش داد که صادرات گاز طبیعی مایع آمریکا در نیمه اول سال به بالاترین حد خود رسیده و به طور متوسط روزانه 11.6 میلیارد فوت مکعب بوده است.

شایان ذکر است که مقصد اصلی LNG ایالات متحده هلند بود – این کشور بیشترین LNG را برای پنج ماه متوالی امسال تا سپتامبر دریافت کرد. ژاپن دوم شد و پس از آن فرانسه، کره جنوبی و ایتالیا قرار گرفتند.

محدودیت کانال پاناما شکاف قیمت ال ان جی بین آسیا و اروپا را افزایش داد

مازاد حساب جاری منطقه یورو به بالاترین سطح از جولای ۲۰۲۱ رسید

جدیدترین آمارهای رسمی نشان می دهد منطقه یورو در سپتامبر 2023 مازاد حساب جاری معادل 40.78 میلیارد یورویی را ثبت کرد که بالاترین مازاد حساب از جولای 2021 به شمار می رود .این رقم در مقایسه با کسری 5.40 میلیارد یورویی در مدت مشابه سال قبل بود. حساب کالا از شکاف 13.24 میلیارد یورویی سال گذشته به 31.14 میلیارد یورو مازاد تغییر کرده است.

این آمارها همچنین نشان می دهد مازاد حساب خدمات از 14.33 میلیارد یورو در مدت مشابه سال قبل به 16.11 میلیارد یورو افزایش یافته است.

کسری درآمد ثانویه از 13.83 میلیارد یورو به 12.80 میلیارد یورو کاهش یافت، در حالی که مازاد درآمد اولیه از 7.34 میلیارد یورو به 6.33 میلیارد یورو کاهش یافت.

با در نظر گرفتن دوره ژانویه-سپتامبر، منطقه یورو مازاد حساب جاری 174.57 میلیارد یورویی را ثبت کرده است در مقایسه با کسری 85.58 میلیارد یورو در مدت مشابه سال 2022.

مازاد حساب جاری منطقه یورو به بالاترین سطح از جولای ۲۰۲۱ رسید

بدهی جهان به چه مبلغی رسیده است؟

بدهی جهانی در سه ماهه سوم سال جاری به بیش از ۳۰۷ تریلیون دلار رسیده است. این رشد بدهی در کشورهای ایالات‌متحده، ژاپن، فرانسه و بریتانیا و بازارهای نوظهور یعنی چین، هند، برزیل و مکزیک قابل توجه بوده است. آنگونه که بیزنس گزارش داده، در حالی میزان بدهی به ۳۰۷ تریلیون دلار رسیده که در مدت مشابه سال قبل، این رقم ۲۸۹ تریلیون دلار بود که این یعنی رشد ۶.۲ درصدی.

در این گزارش به این نکته هم اشاره شده که در شراطی بدهی کشورهای توسعه‌یافته به رقم ۲۰۶ تریلیون دلار رسیده که کل کشورهای در حال توسعه بدهی ۱۰۱.۳ تریلیون دلار بدهی دارند. بر اساس این گزارش، بدهی شخصی به میزان ۵۷.۹ تریلیون دلار و بدهی بخش دولتی ۸۸.۱ تریلیون دلار است.

توضیحات: نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی، معیاری است که بدهی عمومی یک کشور را با تولید ناخالص داخلی آن مقایسه می‌کند. با مقایسه بدهی یک کشور با آنچه تولید می‌کند، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی به طور واضح توانایی یک کشور برای بازپرداخت بدهی‌هایش را نشان می‌دهد.

بدهی جهان به چه مبلغی رسیده است؟

کاهش مجدد قیمت اوره در بازارها

اوره گرانول خاورمیانه در محدوده 335-345 دلار و  اوره گرانول ایران در محدوده 320-330 دلار قرار گرفت.

اوره جهانی پس از آخرین مناقصه خرید هند همچنان شاهد فشار نزولی است.ارزش اوره خلیج فارس تقریباً 50 دلار در معاملات کاغذی/آتی کاهش یافته است.مقادیر نولا تقریباً سه رقمی از بالاترین سطح سپتامبر کاهش یافته است. بازار تضعیف شد زیرا خریداران اروپایی خرید را تا ژانویه به تعویق انداختند در حالی که مناقصه هند برای چند هفته بعید به نظر می رسید .

چین در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد افزایش قیمت‌های داخلی حتی با کاهش ارزش بین‌المللی اوره، صادرات اوره و فسفات را بیشتر محدود کرد.انجمن صنعت کود نیتروژن چین از اعضا خواسته است که سقف قیمت کود بالاتر از سطح ۱۶ نوامبر نباشد و در صورت بالا بودن حاشیه سود، قیمت‌های فروش را کاهش دهند و از شرکت‌های واجد شرایط خواسته است  با ظرفیت کامل کار کنند و احتکار را متوقف کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *