سرمایه گذاری امن و بدون استرس

۳۱۳۱۳۰۶۸۷۰

Search
Close this search box.

اخبار ۱۵ آبان ۱۴۰۲

اندر احوالات بازار نفت
فهرست

اندر احوالات بازار نفت

قیمت نفت در معاملات آسیایی روز دوشنبه در بحبوحه کاهش نگرانی‌ها از افزایش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو افزایش یافت، اگرچه پیش‌بینی چندین داده اقتصادی در این هفته، به‌ویژه از سوی چین، معامله‌گران را محتاط نگه داشت. در واقع پس از آنکه عرضه‌کنندگان اصلی یعنی عربستان سعودی و روسیه گفتند که کاهش مداوم عرضه خود را تا پایان سال ادامه خواهند داد،  چشم‌انداز کاهش عرضه نفت تقویت شد.

با توجه به اینکه ترس از اختلالات عرضه در خاورمیانه محقق نشده بود، بازارهای نفت همچنان در دو هفته گذشته افت های شدیدی را تجربه کردند اما این ضررها تا حدودی با کاهش شاخص دلار کاهش یافت، زیرا سیگنال‌های کمتر تندروانه از سوی فدرال رزرو و داده‌های ضعیف‌تر از حد انتظار حقوق و دستمزد باعث افزایش گمانه زنی مبنی بر عدم افزایش بیشتر نرخ‌ها توسط بانک مرکزی شد.

معاملات آتی نفت برنت با 0.5 درصد افزایش به 85.16 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت  با 0.7 درصد افزایش به 81.09 دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد در هفته قبل حدود 6 درصد سقوط کردند.

بازارهای نفت خام در حال حاضر دقیقاً بر روی داده های کلیدی اقتصادی از چین متمرکز شده اند که در اواخر هفته منتشر می شود. داده‌های تجاری چین روز سه‌شنبه منتشر می‌شود و انتظار می‌رود نشانه‌های بیشتری در مورد تقاضای کالا در این کشور ارائه کند.در حالی که واردات نفت و تقاضای سوخت چین در سال جاری قوی باقی مانده است، این کشور به طور پیوسته ذخایر خود را افزایش داده است که می تواند باعث کاهش واردات در ماه های آینده شود. معامله گران همچنین نگران کاهش تقاضای سوخت هستند، به خصوص اگر شرایط اقتصادی بدتر شود.

در حالی که تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم چین بیش از حد انتظار رشد کرد، مجموعه ای از داده های ضعیف در ماه اکتبر نشان داد که فعالیت های تجاری عقب مانده است و به طور بالقوه خبر از یک سه ماهه چهارم ضعیف تر می دهد.

با این حال، انتظار می رود پکن اقدامات حمایتی بیشتری را برای اقتصاد، به ویژه انتشار اوراق قرضه یک تریلیون یوان (140 میلیارد دلار) در سه ماهه چهارم اجرا کند.

شایان ذکر است که تضعیف دلار که در روز جمعه به پایین ترین حد در 6 هفته گذشته رسید، به کاهش فشار بر بازارهای نفت کمک کرد.اما در حالی که دلار ضعیف‌تر به نفع قیمت نفت است، رکوداقتصاد ایالات متحده ممکن است بر تقاضا در بزرگترین مصرف‌کننده سوخت جهان نیز تأثیر بگذارد. تقاضای سوخت ایالات متحده در ماه های آینده به دلیل فصل زمستان کاهش می یابد.

اندر احوالات بازار نفت

موسسه گلدمن ساکس: بانک مرکزی آمریکا دیگر نرخ بهره را افزایش نخواهد داد

یان هاتزیوس، اقتصاددان ارشد گلدمن ساکس در واکنش به داده‌های اشتغال روز جمعه گفت:

“من فکر می‌کنم داده‌ها به طور کلی ضعیف‌تر از آنچه ما انتظار داشتیم بود اما فکر نمی‌کنم داده‌ها به طرز نگران کننده‌ای ضعیف بوده باشد. این گزارش ضعیفی بود که فکر می‌کنم بر پیامی تأکید می‌کند که بازار از جلسه FOMC این هفته برداشت کرد یعنی اینکه فدرال رزرو به احتمال زیاد نرخ بهره را افزایش نخواهد داد.”

همچنین هاتزیوس اضافه کرد که گلدمن ساکس انتظار ندارد فدرال رزرو تا سه ماهه چهارم سال 2024 نرخ بهره را کاهش دهد، اما اگر پیش از آن اقتصاد به شدت تضعیف شود، ممکن است زودتر نرخ بهره کاهش یابد.

در نمودار، کرک اسپرد محاسباتی برای یک بشکه نفت بر اساس فرمول های داخلی ایران محاسبه شده است. تقویت کرک اسپرد از اوایل تیرماه آغاز شده و در انتهای شهریور به اوج رسیده و با پایان فصل تابستان تا حدودی تضعیف شده است.

طبق سوابق با پایان یافتن فصل تابستان، کرک اسپرد بنزین برای دوماه کاهش می یابد و بعد مجدد متعادل می شود. حالا، هرچند کرک اسپرد در پاییز کاهش یافته اما اولا از بهار بالاتر است، ثانیا مبنای تسعیر ارز افزایش یافته همچنین طبق گراف دوم، در یک ماه اخیر کرک اسپرد بنزین صعودی است لذا تاریخ در حال تکرار است.

موسسه گلدمن ساکس

کاهش مازاد تجاری آلمان در سپتامبر ۲۰۲۳

تازه ترین آمارهای رسمی نشان می دهد مازاد تجاری آلمان در سپتامبر 2023 از 17.7 میلیارد یورو در ماه قبل از آن به 16.5 میلیارد یورو کاهش یافت، این در حالی است فعالان بازار این رقم را 16.3 میلیارد یورو پیش بینی کرده بودند. این کمترین مازاد تجاری آلمان از ماه مه بود، زیرا صادرات بیش از واردات کاهش یافت.

صادرات با 2.4 درصد کاهش به 126.5 میلیارد یورو رسید که پایین‌ترین رقم از مارس 2022 است و بسیار بدتر از پیش‌بینی کاهش 1.1 درصدی بود .

همچنین فروش به کشورهای اتحادیه اروپا 2.1٪ کاهش یافت، در حالی که به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا 2.8٪، یعنی ایالات متحده (-4.0٪)، چین (-7.3٪) و روسیه (-11.2٪) کاهش یافت.

در همین حال، واردات به طور غیرمنتظره ای 1.7 درصد کاهش یافت و به 110.0 میلیارد یورو رسید که کمترین میزان از ژانویه 2022 است .

خرید از کشورهای اتحادیه اروپا 2.6٪ کاهش یافت در حالی که خرید از کشورهای غیر اتحادیه اروپا 0.6٪ افت داشته است. در مقابل، خرید از ایالات متحده (0.5٪)، بریتانیا (5.2٪) و روسیه (7.5٪) افزایش یافته است.

 منبع: اداره آمار فدرال

کاهش مازاد تجاری آلمان در سپتامبر ۲۰۲۳

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *