سرمایه گذاری امن و بدون استرس

۳۱۳۱۳۰۶۸۷۰

Search
Close this search box.

اخبار تاثیرگذار بازارهای جهانی ۲۶ مهر

شوک تلخ به بازار شکر
فهرست

شوک تلخ به بازار شکر

دولت هند، صادرات شکر را ممنوع کرد

افزایش قیمت شکر در بازارهای جهانی مقامات دولتی هند با ابراز نگرانی از تولید محصولات نیشکر، اعلام کردند وضعیت صادرات شکر را از رده «محدود» به دسته «ممنوع» تغییر خواهند داد. پیش از این برخی کارخانجات قندی از سهمیه صادراتی برخوردار بودند؛ اما با تصمیم جدید دولت هند صادرات شکر از هر جنبه ممنوع شده است. در همین راستا قیمت شکر خام در نیویورک به بالاترین رقم خود در یک سال گذشته رسید.

نمودار شکر

قیمت نفت همچنان متاثر از تنش های خاورمیانه

قیمت نفت روز چهارشنبه پس از تشدید تنش در خاورمیانه  و شهادت صدها نفر در انفجار در بیمارستانی در غزه افزایش یافت و نگرانی‌ها در مورد اختلالات احتمالی عرضه نفت از منطقه را برانگیخت.

بهای معاملات آتی نفت برنت با 2.07 دلار یا 2.3 درصد افزایش به 91.97 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) با 2.26 دلار یا 2.6 درصد افزایش به 88.92 دلار در هر بشکه رسید.

ویوک دار، تحلیلگر بانک مشترک المنافع استرالیا  در یادداشتی گفت: “اشغال طولانی به عنوان سناریویی که قیمت نفت برنت را به بالای 100 دلار در هر بشکه می رساند، به نظر می رسد، زیرا این خطر را افزایش می دهد که درگیری حماس – اسرائیل گسترش یابد و به طور بالقوه مستقیماً به ایران کشیده شود.”

بایدن قرار است روز چهارشنبه برای نشان دادن حمایت از این کشور در جنگ با گروه شبه نظامی جهاد اسلامی فلسطین، حماس، به اسرائیل سفر کند. کاخ سفید اعلام کرد که او به صراحت اعلام خواهد کرد که نمی خواهد درگیری ها گسترش یابد.

منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم در روز سه شنبه اعلام کردند که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 13 اکتبر حدود 4.4 میلیون بشکه کاهش یافت. این میزان بسیار بیشتر از کاهش 300000 بشکه ای بود که تحلیلگران پیش بینی کرده بودند.

همچنین دولت ونزوئلا و اپوزیسیون سیاسی آن روز سه‌شنبه با ضمانت‌های انتخاباتی برای انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 موافقت کردند و راه را برای کاهش احتمالی تحریم‌های آمریکا که می‌تواند عرضه نفت را افزایش دهد، هموار کرد.ایالات متحده از سال 2019 تحریم‌هایی را بر صادرات نفت از ونزوئلا اعمال کرده است و در حالی که انتظار می‌رود کاهش تحریم‌ها جریان نفت عرضه نفت را تقویت کند، تحلیلگران انتظار دارند که هرگونه افزایش از سوی این کشور به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری زمان بر باشد.

قیمت نفت همچنان متاثر از تنش های خاورمیانه

اقتصاد چین و چشم انداز صندوق بین المللی پول از آن

اقتصاد چین در سه ماهه سوم انعطاف‌پذیری نشان داد و تولید ناخالص داخلی 4.9 درصد رشد کرد و از رشد پیش‌بینی‌شده 4.5 درصدی سالانه پیشی گرفت. با این حال، این نرخ رشد نشان دهنده کاهش 6.3 درصدی رشد سالانه مشاهده شده در سه ماهه دوم است. اقتصاد 1.3 درصد در سه ماهه رشد کرد که نشان دهنده بهبودی نسبت به بازنگری 0.5 درصدی در سه ماهه قبل و پیشی گرفتن از رشد پیش بینی شده 1.0 درصدی در سه ماهه قبلی است.

تولیدات صنعتی در ماه سپتامبر روند مثبتی را منعکس کرد و 4.5 درصد رشد سالانه را ثبت کرد که اندکی بالاتر از 4.3 درصد پیش بینی سالانه بود. شاخص خرده فروشی نیز با 5.5 درصد افزایش سالانه از 4.9 درصد رشد پیش بینی شده  افزایش یافت. با این حال، سرمایه گذاری دارایی های ثابت کمتر از انتظارات بود، با رشد سالانه 3.1 درصد که کمی کمتر از %3.2 پیش بینی شده است.

با وجود این شاخص‌های به ظاهر مثبت، اداره ملی آمار چین هشدار داد. موسسه NBS بر چالش‌های ناشی از محیط خارجی پیچیده و تقاضای داخلی ضعیف تاکید کرد و خواستار تلاش‌های بیشتر برای تقویت پایه‌های بهبود اقتصادی شد.

همچنین صندوق بین‌المللی پول چشم‌انداز رشد خود را برای چین نزولی منتشر کرد و به این اشاره کرد که روند بهبودی به‌طور قابل‌توجهی تحت تأثیر ضعف بخش املاک قرار گرفته است. صندوق بین‌المللی پول اکنون پیش‌بینی می‌کند که اقتصاد چین در سال 2023 به میزان 5 درصد و در سال 2024 به 4.2 درصد رشد کند، که نسبت به پیش‌بینی قبلی آن به ترتیب 5.2 و 4.5 درصد کاهش یافته است.گزارش صندوق بین‌المللی پول به انقباض شاخص‌های مدیران خرید در بخش تولید از آوریل تا آگوست، همراه با ضعف‌های اضافی در بخش املاک و مستغلات، به عنوان عوامل محوری پشت پیش‌بینی تجدیدنظر شده اشاره کرد.

اقتصاد چین و چشم انداز صندوق بین المللی پول از آن

هراس بازارهای جهانی از التهاب خاورمیانه

بازارهای جهانی منتظر شفاف‌شدن ۳ریسک مهم هستند که هر کدام می‌تواند چهره متفاوتی را در این بازارها رقم بزند. در واقع بازارهای کامودیتی در جهان همچون انبار باروتی هستند که با ۳شعله متفاوت تهدید می‌شوند.

-گسترش جنگ در غرب آسیا می‌تواند بهای نفت را دگرگون سازد، واهمه از نکول اوراق ارزی کانتری گاردن(Country Garden) به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت ساختمانی چین جدی شده است و بازارهای کالایی در اقصی نقاط جهان منتظر هستند تا ببینند که آیا با یک نکول سنگین اوراق بدهی مواجه خواهند شد یا خیر؟

-همچنین جلسه پیش‌روی فدرال‌رزرو و انتظار برای انتشار نتیجه آن با محوریت نرخ بهره رسمی آمریکا ریسک دیگری برای کالایی‌هاست. ورود بازارهای کالا به فاز التهاب قیمتی حتی با افت نرخ مستقیما بر بازارهای سهام اثرگذار بوده و امکان سرایت آن به اقتصاد جهانی وجود دارد.

-بهای نفت برنت هنوز کف ۸۹دلاری را حفظ کرده است و البته انتظار می‌رود سفر آتی رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه، نقش مهمی در آینده بازار نفت ایفا کند.

هراس بازارهای جهانی از التهاب خاورمیانه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *