سرمایه گذاری امن و بدون استرس

۳۱۳۱۳۰۶۸۷۰

Search
Close this search box.

فرآیند و مراحل پذیرش شرکت ها در بورس و فرابورس

فرآیند و مراحل پذیرش
فهرست

امروزه از مؤثرترین روش های تامین مالی، جذب و استفاده از اندوخته های خرد و کوچک سطوح مختلف جامعه، از طریق پذیرش در بورس و تبدیل آن به منابع مورد نیاز جهت تأمین سرمایه طرح های بزرگ و حتی تأسیس شرکت هاست. در همین راستا مشاوره عرضه و پذیرش برلیان، با فراهم آوردن خدمات عرضه و پذیرش سهام برای شرکت‌های متقاضی پذیرش در بورس و فرابورس، ایشان را در نیل به این هدف یاری می رساند. شرکت ها و کارخانجات با توجه به تفاوت‌هایی از جمله: اندازه شرکت، دارایی‌ها، تعداد سهامداران و … در یکی از بازارهای زیر مجموعه بورس تهران یا فرابورس پذیرش، عرضه شده و مورد معامله قرار می‌گیرند. در ادامه مراحل پذیرش شرکت‌ها در بورس و فرابورس را مرور می‌کنیم.

فرآیند و مراحل پذیرش
فرآیند و مراحل پذیرش

مراحل پذیرش شرکت ها در بورس

شرکت ها برای پذیرش در بورس یا فرابورس باید مراحلی را طی کنند. مراحل پذیرش در بورس:

  1. بررسی شرایط اولیه شرکت و عقد قرارداد مشاوره پذیرش
  2. اخذ اسناد و مدارک مورد نیاز
  3. تهیه امیدنامه شرکت
  4. ارسال مدارک و امیدنامه شرکت به بورس
  5. تشکیل هیئت پذیرش و بررسی درخواست شرکت
  6. اخذ مجوز پذیرش
  7. تبدیل شرکت به سهامی عام
  8. ثبت سهام شرکت نزد سازمان بورس
  9. بارگذاری اطلاعات مالی در سامانه کدال
  10. درج نماد شرکت در بورس

سایر نکات مهم در رابطه با فرآیند پذیرش شرکت ها در بورس

  1. مشاور پذیرش در تمامی مراحل تکمیل پرونده پذیرش، تهیه برنامه کسب و کار و امیدنامه، جلسه هیئت پذیرش، درج و عرضه در کنار شرکت متقاضی خواهد بود. قرارداد مشاور پذیرش منعقد بین متقاضی پذیرش و کارگزار مشاور پذیرش و کارگزار پذیرش جزو مستنداتی است که باید به بورس ارائه شود.
  2. حق پذیرش هر شرکت در بورس، دو در هزار سرمایه ثبت شده شرکت متقاضی پذیرش و حداکثر هزار میلیون ریال برای شرکت‌هایی با سرمایه معادل یا کمتر از دویست و پنجاه میلیارد ریال و هزار میلیون ریال برای شرکت‌هایی با سرمایه بیش از دویست و پنجاه میلیارد ریال است. پنجاه درصد از مبلغ کل حق پذیرش ، همزمان با دریافت مدارک و مستندات اولیه از متقاضی پذیرش دریافت میشود. این بخش از حق پذیرش غیر قابل استرداد است. همزمان با درج نام شرکت در فهرست نرخ های بورس ، پنجاه درصد باقیمانده از شرکت دریافت میشود.
  3. در صورت موافقت هیئت پذیرش با درخواست شرکت متقاضی ، مراحل بعدی شامل درج و عرضه در دستور کار قرار میگیرد. در صورت عدم موافقت با درخواست فوق از سوی هیئت پذیرش ، متقاضی میتواند ظرف مدت 10 روز پس از ابلاغ تصمیم هیئت پذیرش ، مراتب اعتراض خود را به دبیرخانه هیئت سازمان اعلام کند. رای هیئت مدیره سازمان در خصوص بررسی مجدد موضوع یا تایید نظر هیئت پذیرش برای متقاضی ، هیئت پذیرش و بورس لازم الاجراست.

چگونه سریع شرکت خود را در بورس وارد کنیم؟

طبق قوانین بورس برای پذیرش شرکت‌ها در بورس باید کلیه مراحل توسط یک مشاوره پذیرش انجام شود. برای انجام دقیق و مناسب کلیه مراحل پذیرش شرکت در بورس اولین و مهم‌ترین اقدام انتخاب یک مشاوره پذیرش مورد تایید بورس مناسب است. مشاوره پذیرش جهت ورود ساده به بورس شما را یاری می‌کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *